Evenement

Over schik in kunst

Over het evenement

Wie en wat is SCHIK?

Zeg je "SCHIK in KUNST", dan weet inmiddels elke inwoner van Schoorl waar dat voor staat! Toch geven wij hierbij een korte uitleg over het ontstaan van dit tweejaarlijkse, Schoorlsche evenement.

SCHIK is de afkorting van Schoorlse Inspirerende Kunsten, en staat voor "plezier hebben in kunst".

SCHIK is in 2015 opgezet door een groep enthousiaste kunstliefhebbers, om de beeldend kunstenaars van Schoorl, zonder podium, de gelegenheid te geven  hun kunst te exposeren, ongeacht of je beroeps- of amateurkunstenaar bent.

SCHIK richt zich op de beeldende kunst, denk hierbij aan schilderen, beeldhouwen, bronzen of keramieke beelden, fotografie of glaskunst.

Wij zijn van mening en weten nu inmiddels door twee geslaagde edities, dat ons mooie Schoorl heel veel kan laten zien!

Tijdens deze twee eerdere kunstroutes is dan ook volop genoten van de combinatie tussen kunst, unieke lokaties en de natuur.

Middels de open atelierroute/kunstroute tijdens een SCHIK-weekend, kunnen de bezoekers de kunstenaars zelf ontmoeten en kunnen zij hun werken bewonderen. 

De  deelnemers zorgen zelf voor een locatie en stellen  de eigen tuin, een eigen atelier of de eigen woning voor de bezoekers open.  

Voor elke editie  zullen de locaties  worden aangegeven op onze flyer, hierop zal de plattegrond van de route staan en tevens de namen van de deelnemers. Deze flyer zal t.z.t. te verkrijgen zijn bij ons informatiepunt in Dorpscentrum De Blinkerd, Heereweg 150 hier vindt ook een overzichtstentoonstelling plaats. Deze geeft de bezoeker de gelegenheid een eigen route te plannen Via onze website is de flyer eenvoudig op smartphone en/of tablet te gebruiken. 

Middels een geel/rode SCHIKROUTE vlag maken wij de lokaties door heel Schoorl herkenbaar.

 

Ook de beide basisscholen van Schoorl zullen actief bij het evenement betrokken  zijn!

De leerlingen van groep 5/6 van de beide Basisschool werken jaarlijks aan een kunstproject.

De gemaakte werken  presenteren zij tijdens het SCHIK weekend in hun eigen school. Wij gaan deze scholen weer volgen  in de weken voor SCHIK. Via deze website houden wij je op de hoogte!

De leerlingen van De Teun de Jager en van Het Klimduin doen ook weer mee aan de scholenroute-ochtend, aangeboden door SCHIK.

 

Kun je zomaar meedoen met SCHIK?

Om deel te kunnen nemen aan SCHIK is geen opleiding vereist, maar dien je als kunstenaar wel (semi)professioneel of als serieus amateurkunstenaar met kunst bezig te zijn.

Elke deelnemende kunstenaar dient  in enige vorm aan Schoorl gebonden te zijn. Dit kan zijn omdat je in Schoorl geboren, getogen of woonachtig bent, of bij een  KvK geregistreerde ( Schoorlse) instelling lessen in beeldende kunst volgt.

Om SCHIK goed te kunnen organiseren en om de bezoekers een gevarieerd aanbod te kunnen geven, heeft het bestuur van SCHIK de aangemelde kunstenaars beoordeeld, hiervoor is een beoordelingscommissie aangesteld. Het uiteindelijke besluit tot deelname ligt echter bij het gehele bestuur.

 

Wanneer vindt Schik plaats?

De edities staan voor alle "even" jaren het 2e weekend van juni op de agenda!

 

Zijn er kosten aan verbonden?

Elke deelnemende kunstenaar aan SCHIK  wordt verzocht om voor € 15,00 vriend te worden van Schik als tegemoetkoming in de marketingkosten.

De vlag die je locatie aangeeft is in bruikleen, hiervoor vragen wij een borg van € 15,00.

Als bezoeker kun je natuurlijk geheel kosteloos genieten van alles wat er wordt geëxposeerd!

Wel moedigen wij een ieder van harte aan ons evenement een warm hart toe te dragen door "Vriend" van ons te worden.

"Vriend" worden kan natuurlijk altijd, ook op de oneven jaren!

SCHIK heeft de ANBI status, wat betekent, dat je bijdrage fiscaal aftrekbaar is. Zie hiervoor de toelichting onder Evenement -- ANBI

 

Op deze website volgt eind 2021 meer info over het aanmelden als deelnemer aan de route van 2022!

Mocht je geïnspireerd raken door ons enthousiasme en voldoe je aan de voorwaarden?

Doe dan mee aan de volgende kunstroute in het 2e weekend van juni 2022!

 

Op deze website tref je ook de deelnemersvoorwaarden en meer informatie omtrent SCHIK aan.

 

Mocht je na het lezen van onze site nog vragen hebben, dan kun je die mailen naar het secretariaat : info@schikinkunst.nl

 

Wij wensen een ieder een hele plezierige, inspirerende en kunstzinnige tijden toe!

 

Namens het bestuur van Stichting SCHIK.

 

Het kunstweekend van 2018 werd mede mogelijk gemaakt door: