De beeldentuin van Anneke de Koning

Mijn liefde voor het beeldhouwen is begonnen in Drenthe waar ik bijna 20 jaar samen met mijn man, de paarden en pony’s en andere huisdieren met veel plezier gewoond en gewerkt heb.

In 2016 maakte ik er mijn eerste beeldje van zacht speksteen. Verwonderd was ik dat er een vrouw met lange vlecht tevoorschijn kwam.

Die verwondering ervaar ik telkens weer, ook wanneer ik werk met hardere stenen zoals kisii stone, serpentijn, albast en marmer.

In 2019 zijn we, terug naar het Westen, verhuisd naar Schoorl en wonen we aan het prachtige duin. Mijn atelier staat in de diepe tuin aan de Oorsprongweg. Een aantal van mijn beelden hebben daar een mooie plek gevonden. De tuin wordt ook gevuld met de beelden van Guido Schneider uit Koedijk. Hij is vorig jaar gestopt met beeldhouwen.

Sinds 2021 volg ik beeldhouwlessen met groot plezier bij Frederique Groustra van Atelier 16 in Alkmaar. Van Frederique  leer ik beter kijken en voelen en allerlei beitels, hakhamers en vijlen goed te gebruiken. Elk jaar exposeren de cursisten van Atelier 16 in de Hortus in Alkmaar.

Het maken van beelden is voor mij een ware ontdekkingstocht. Elke keer opnieuw word ik verrast door wat de steen in zich draagt aan vlakken, breuklijnen en kleuren.

Ben je benieuwd naar de beeldentuin en/of wil je zelf eens ervaren hoe het voelt even een vijl vast te houden en een steen te bewerken, weet dan dat je van harte welkom bent aan de Heereweg 189 in Schoorl. 

 

Anneke de Koning exposeert tijdens Schik in haar beeldentuin op Heereweg 189 in Schoorl, nr 16.

De ingang van de beeldentuin is aan de achterzijde aan de Oorsprongweg.