David Caspar

Ik voel me erg geïnspireerd door de natuur in de regio Bergen/ Schoorl. Twintig jaar geleden ontdekte ik voor het eerst diens duinlandschappen, de bossen, het strand en de zee. Sindsdien kom ik elk jaar in de regio, heb ik er goede vrienden gemaakt en voelt het als mijn tweede huis.

Ik huur sinds oktober 2021 het atelier in de oude melkfabriek en kom bijna elke maand aan kunstwerken werken, tentoonstellingen bezoeken en mijn kunstenaarsvrienden ontmoeten. Ook heb ik al geëxposeerd bij de Schoorlse Kunsten & Bergense Kunst10Daagse.

Uit de ongerepte natuur, de uitgestrektheid en diversiteit van het landschap put ik steeds weer nieuwe kracht en creativiteit. Tijdens mijn tochten door de natuur ontdek ik altijd nieuwe dingen. Ik vind het fascinerend om de transformatie van de seizoenen te ervaren. In mijn kunst weerspiegel ik de veranderingen en bewegingen van de natuur door gebruik te maken van natuurlijke materialen. De bewegingen van de natuur, die in Schoorl goed te zien is wanneer je erop let, is onafscheidelijk verbonden met de mens en zijn invloed daarop, zowel in positieve als negatieve zin. Door gebruik te maken van gevonden, afgedankte materialen maak ik deze relatie zichtbaar.

David Caspar exposeert tijdens Schik in Kunst in zijn atelier in de Oude Melkfabriek, Heereweg 198 in Schoorl. Nr.:....