Ellen Oosterom

Mijn schilderen begon ooit met raamschilderingen toen ik de kinderopvang in Drenthe werkte, later werden dit geboorteschilderijen en nu is het van alles wat. Het is dan ook niet van mij, maar het is net wat er door wil komen, om op het doek te verschijnen. Verschillende mensen zeiden me 'jouw creativiteit komt uit verschillende dimensies' en zo ervaar ik het ook. Ik schilder en creëer sieraden vanuit liefde, licht, vreugde, manifestatie en creatie; mijn strelingen van de Ziel. Waar de ene keer een liefdesboom ontstaat, wordt ik andere keer meegenomen in de magische wereld van de eenhoorns. Het mooie van schilderen is dat je niet alleen op doek schildert, maar je de energiekleuren ook in brengt in het collectief. Soms zie ik dan ook precies de kleuren in de lucht, die ik net nog op doek mocht toveren. Soms krijg ik van te voren al te zien wat er op doek wil verschijnen en soms is het ook voor mij een verrassing.

Ik voel als een schilderij klaar is en vaak ga ik er dan voor zitten om te voelen welke energieën op het doek wilden verschijnen. Zo dans ik soms weken in de energieën van het doek. Zo merk ik bij Toverfee dat mijn energie uitgelijnd wordt als ik naar haar kijk, een heel helend schilderij. En bij de Engel is de energie van overvloed erin verweven.

Ook voor deze mooie kunstdagen willen nieuwe schilderijen ontstaan, krijg ik nieuwe ideeën aangereikt en er wil nog meer gespeeld worden. Ook toonden zich bloemen wat erg leuk past bij de leuke plek waar ik mag poseren …

De schilderijen zijn echt om te zien en te voelen, er gewoon voor te staan en dan te kijken wat er bij je van binnen gebeurt. Je kan er ook mee mediteren, er gebeurt van alles in de energie. Sommigen voelen mijn schilderijen gelijk, als ze bij mij in huis komen en sommigen niet.Nou wie weet zie ik je één deze dagen kan je zelf komen voelen, lijkt me leuk!

Ellen Oosterom exposeert tijdens Schik in Kunst in de winkel van Flowers and Trinkets, nr. 27.