Esther Scheide

'Door papier te snijden, te scheuren of te knippen krijgt mijn werk iedere keer weer een andere uitstraling.'

Mijn liefde voor papier maakt dat ik altijd weer nieuwe dingen wil maken met dit mooie en veelzijdige materiaal. Soms kleur ik het papier zelf door het te schilderen of borduur ik met garen op het papier wat weer een andere textuur geeft. 

Naast mijn werk in opdracht als vormgever en illustrator maak ik graag vrij werk. Hier heb ik de vrijheid de beelden die in me opkomen met papier te creëren. Mijn werk is grotendeels abstract, maar ook regelmatig geïnspireerd door de vormen van de natuur. Altijd als ik door de Schoorlse bossen en duinen aan het wandelen of hardlopen ben krijg ik weer ideeën voor nieuw werk. Ik vind het een grote luxe om in dit prachtige natuurgebied te wonen met mijn gezin.

Ik snijd met de hand met mijn scalpel papier in verschillende vormen. Vervolgens bouw ik van deze papiervormen het beeld op in meerdere lagen. Door al die lagen papier heen komt het beeld naar voren dat ik voor ogen heb. Juist als je vanuit een hoek naar mijn werk kijkt, zie je de gelaagdheid en de diepte die daardoor ontstaat. Ik ben altijd verwonderd door het spel van licht en schaduw dat op deze manier gecreëerd wordt. 

www.vrouwtjevanpapier.nl/vrij-werk

 

Esther Scheide exposeert tijdens Schik in Kunst aan de Schoutsakker 3 in Schoorl, nr.: 35.